Verdens Bedste Tarteletter
Comfort Foods  |  Forret  |  Hovedretter  |  Højtider  |  Saucer

Ingredienser

  • 1 stort Løg
  • 2 stænger Selleri
  • 1 spsk Plantesmør
  • 200 g Kantareller
  • 1 dåse Snittede hvide asparges i vand (Ca. 240 g)
  • 1 tsk Salt
  • 3 tsk Grøntsagsboullion pulver (eller to terninger)
  • 2 dL Vand + 1 spsk Hvedemel *
  • 1 karton Naturli soya cuisine (250 mL)
  • Lidt peber
  • En håndfuld frisk dild (ca. 1/2 lille potte)
  • Servering
  • 1 pakke Tarteletbunde (10 stk) **

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Varm en mellem-stor gryde ved høj varme. Hak løget og selleri fint. Steg løg og selleri i gryden, i lidt plantesmør.
  • I mellemtiden skylles kantarellerne forsigtigt. Skær evt. roden af dem.
  • Når løgene begynder at blive gennemsigtige, tilføjes kantarellerne. Steg forsigtigt svampene i et par minutter. Undgå at røre for meget og for voldsomt i gryden, da du ellers kan ødelægge svampene.
  • Si vandet fra aspargesene, skær dem evt. i mindre stykker, skru ned på middel varme, og tilføj dem til gryden.
  • Lad det stege i et par minutter. Tilføj herefter 1 dL vand, grøntsagsbouillon og salt.
  • I et lille glas piskes melet jævnt ud i 1 dL vand. Tilføj blandingen til gryden. Lad det små-simre mens det tykner.
  • Tilføj soya cuisine til gryden. Lad saucen tykne yderligere nogle minutter. Smag til med peber og evt. mere salt.
  • Hak dilden fint og tilføj den til gryden. Skru ned på lav varme.
  • Bag tarteletbundende i ovnen på en rist beklædt med bagepapir. De skal kun have nogle minutter, til de er lune og en anelse sprøde.
  • Rør i tarteletsaucen en gang i mellem, og smag evt. til med mere bouillon, salt, peber eller dild. Tilføj også gerne hvidløg.
  • Server straks fyldet i lune tarteletbunde! Der er fyld nok til 10 bunde.

Noter

* Hvis du fordobler eller trippler opskriften er det ikke sikkert at du får brug for lige så meget vand da mange kantareller kan vædde en del. Du skal stadig bruge alt melet - måske lidt mere efter smag.

** De fleste tarteletbunde er veganske. Bare kig bag på pakken! Jeg bruger næsten altid dem fra Karen Volf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.