Tæskelækker Hjemmerørt Mayo
Dressinger  |  Madpakken  |  Saucer  |  Tilbehør

Ingredienser

  • 0,5 dL Soya- eller mandelmælk *
  • 2-2,5 dL Neutral rapsolie (den store billige)
  • 4 spsk Citronsaft (ca. 1 stk citron)
  • 1 dL Alpro GO-ON neutral yoghurt **
  • 1 tsk Sennep (efter smag)
  • 1 tsk Salt (efter smag)
  • 1 tsk Hvidløgspulver (efter smag)
  • 1/2 tsk tørret Estragon (efter smag)
  • Evt. lidt peber

Fremgangsmåde

  • I målebægeret som medfølger en stavblender tilføjes mandelmælk. Afmål olien i en anden beholder som du let kan hælde en tynd stråle fra.
  • Start stavblenderen således at du får en god rotation af væsken i målebægeret - stavblenderen skal gerne tildes lidt således at den blender lidt skævt. Hæld olien i en tynd stråle ned i målebægeret, mens du blender. Fortsæt indtil massen bliver en tyk mayo og olien er godt integreret.
  • Når massen er blevet blendet helt tyk (det tager ca. 30-60 sek), overføres den til en lille skål.
  • Pisk citronsaft og GO-ON jævnt i mayonnaisen, og smag til med sennep, salt, hvidløg, estragon og evt. peber. Blend evt. blandingen lidt igen hvis du kan komme til det i skålen - så tykner den endnu mere.
  • Gem mayonnaisen i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5 dage.

Noter

* Med dem fra Naturli' har jeg stort set altid succes med at lave mayonnaise. Mange andre mærker af mandelmælk fungerer simpelthen bare ikke.. Sikkert pga. nogle lidt for gode tilsatte emulsifiers.

** Kan evt. undlades. Men det bliver altså bedst med!
Neutral GO-ON kan være svær at opstøve for tiden, så brug Alpro sukkerfri neutral yoghurt (fra bæger, ikke karton) i stedet for. Blend da mayoen lidt igen, efter yoghurt og citron er tilføjet, for at gøre mayoen ekstra tyk og lækker da den sukkefri er mere flydende end GO-ON yoghurten. Start dog med 0,5 dL sukkerfri yoghurt i stedet for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.