Stegte Gnocchi i Smørsauce
Comfort Foods  |  Hovedretter  |  Hverdagsmad  |  Saucer

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Varm en stor pande eller gryde ved meget høj varme.
  • Skær seitan og løg i små tern, og svampene i tynde skiver.
  • Når panden er varm steges seitan, løg og svampe godt af i en smule stegefedt. Riv palmekålen groft ned i panden (uden stilk). Seitan'en skal steges hårdt til det bliver helt sprødt - så smager det bedst! Det kan godt tage lidt tid hvis svampene væder meget.
  • Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, og kog herefter gnocchi efter anvisningen. Lad dem endelig ikke koge for længe, og bliver de færdige før seitan'en overføres de til en skål i mellemtiden.
  • Når seitan'en er stegt helt sprødt tilføjes de færdigkogte gnocchi til panden. Lad også gnocchi stege indtil de får en lille stegeskorpe. Tilføj evt. lidt ekstra stegefedt efter behov. Undgå at røre for meget i panden.
  • Sluk for varmen. Tilføj smørbar i tern til panden samt alle krydderierne. Lad smørret smelte mens du rører lige så stille rundt i panden. Smag til med salt, hvidløg og peber, og evt. lidt citronsaft.
  • Server straks! Tør-ristede valnødder er godt som topping!

Noter

* Kan erstattes med en god pasta/spaghetti, ravioli eller lign. Det hele smager herligt! De veganske Ravioli fra Føtex er fx også gode! Eller måske endda hjemmelavede ravioli eller gnocchi!

** Kan undlades eller erstattes med et lignende produkt, fx pølser. Stegt Seitan smager dog herligt af en flæskestegs-bacon-skinke kombi, så det er oplagt i lækre pastaretter! Du kan evt. nøjes med at bruge 1/2 pakke.

*** Kan erstattes af stort set alt grønt! Du kan også bruge en hel pose frisk spinat som du i stedet tilføjer i løbet af de sidste par minutter, eller et hel pose frisk snittet salat mix som vendes i lige inden servering!

**** Lav en hurtig parmesan ved at blende ligedele gærflager med ligedele usaltede cashews. Smag til med salt, hvidløgspulver og løgpulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.