Sprøde Tartelet Ruller
Comfort Foods  |  Ost  |  Snacks  |  Tapas

Ingredienser

  • Ca. 14 store ark forårsrulledej
  • 200 g Grønne asparges fra frost (optøede) *
  • 150 g Portobello svampe
  • 2 Rødløg
  • 1 spsk Plantesmør
  • 3 spsk Hvidvinseddike
  • Lidt salt og peber
  • Ca. 1/2 L stegeolie
  • Tartelet Sauce
  • 2 dL Cashewnødder **
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 dL Gærflager (eller flere efter smag)
  • 6 spsk Citronsaft (eller mere efter smag)
  • 4 spsk Tapioca mel (Vigtigt) ***
  • 1 tsk Salt
  • 1 knivspids Revet muskatnød
  • 3 dL Stærk bouillon vand
  • Lidt timian og peber

Fremgangsmåde

  • For Tartelet Saucen:
  • Blend cashewnødder, hvidløg, gærflager, citronsaft, tapioca, salt og lidt af vandet ved høj hastighed (vi bruger en minihakker). Massen skal blive helt jævn, så tilsæt vand efter behov, men ikke for meget, da det kan være svært at jævne ordenligt så.
  • I en lille gryde piskes massen, resten af vandet og muskatnød sammen, smag på den! Og tilføj evt. mere citron, salt eller flere gærflager.
  • Tænd for høj-middel varme og pisk jævnligt.
  • Saucen vil hurtigt begynde at tykne og blive stretchy. Pisk videre indtil den er så tyk at den hænger fast på piskeriset og minder om smeltet mozzarella.
  • Smag til med lidt timian og peber. Rullerne bliver bedst hvis saucen har en kraftig smag!
  • Tag den af varmen og lad den køle lidt ned.
  • For fyldet:
  • Skær portobello svampene i skiver (ca. 0,5 cm tykke). Skær også løgene i tynde skiver.
  • Dup aspargesene tørre med køkkenrulle. Skær dem i 2-3 cm stænger.
  • Steg svampe, løg og asparges ved høj varme i plantesmør og hvidvinseddike. Steg indtil svampene er møre og løgene bliver gennemsigtige.
  • Drys med lidt salt og peber.
  • Anretning:
  • I en mellemstor gryde varmes stegeolien ved middel-høj varme (jeg bruger trin 6-7 ud af 9). Den må ikke koge.
  • I hjørnet af et ark forårsrulle dej placeres ca. 1 spsk sauce og 1 spsk fyld. Rul forårsrullen efter anvisningen på pakken.
  • Lad rullerne hvile lidt inden de steges. Du kan sagtens fryse dem på dette stadie.
  • Når olien er varm steges rullerne jævnt i ca. 30-60 sekunder. Olien er klar når den syder dejligt omkring rullerne. Går det for hurtigt skrues der bare ned for varmen.
  • Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Server med en sød chilisauce eller neutral yoghurt rørt på med en masse citron eller lime, smagt til med lidt salt og peber.

Noter

* Har du ikke nogle liggende på frost kan friske også bruges. Blancher dem kort i kogende vand så de bliver møre. Er du mere til den klassiske tarteletsmag kan både hvide eller grønne fra dåse/glas også bruges, men jeg synes nu at de friske smager bedst! Hvis du bruger dem fra dåse, så rør en lille dåse direkte i saucen i stedet for (både asparges og lagen).

** Usaltede, opblødte over natten i vand eller kogt i 10 min.

*** Tapioca er et stivelse produkt som giver en stretchy dej eller ost ved opvarmning. Andet mel kan ikke bruges!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.