Sprød “Fiske”filet Sandwich
Forret  |  Hovedretter  |  Højtider  |  Hverdagsmad  |  Pålæg

Ingredienser

  • 8 skiver Durum brød *
  • 1 pakke Rucola (ca. 75 g)
  • 1/2 agurk (ca. 150 g)
  • Aubergine "Fiske"filet
  • 1 stor Aubergine
  • 2 dL Hvedemel
  • 2 dL Vand
  • 1 dL Panko **
  • 1 dL Polenta (majsgryn) **
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Karry
  • Remulade Sauce
  • 1,5 dL Alpro Neutral Yoghurt ***
  • 3 spsk Piccalilly (findelt) ****
  • 1 tsk Sennep
  • Saften fra 1/2 citron
  • En lille håndfuld frisk dild

Fremgangsmåde

  • Skær auberginen ud i 0,5-1 cm tykke skiver (ca. 5-6 stk i alt). Skær herefter skrællen af.
  • Pisk hvedemel, vand, hvidløg, salt og karry sammen i en dyb tallerken.
  • Rør polenta og panko sammen i en anden dyb tallerken.
  • Vend en skive aubergine i mel-blandingen (i et relativt tyndt lag), og herefter i polenta-blandingen på begge sider. Læg den forsigtigt på en stor tallerken så den kan tørre lidt. Fortsæt med resten.
  • Tilberedning:
  • Varm en stor pande ved høj varme (ca. 8 ud af 9 trin).
  • Når panden er varm fordels lidt stegeolie på panden (jeg bruger raps). Steg brødene til de bliver sprøde på hver side. Det går stærkt! Tilføj endelig mere olie!
  • Lad herefter brødene dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Skru lidt ned for varmen (ca. 5 ud af 9 trin), tilføj lidt mere olie til panden og steg "fiske"filetterne sprøde på hver side. Overfør dem forsigtigt fra den tallerken de lå på så du ikke river paneringen af.
  • Lad også "fiske"filetterne dryppe af på et stykke køkkenrulle efter stegning.
  • Servering:
  • I mens du steger både brød og "fiske"filetterne, skyldes rucola salaten og agurken skæres i tynde skiver.
  • Rør yoghurt, piccalilly, citron og sennep sammen i en lille skål. Tilføj finthakket dild.
  • Server det ristede durum brød med en ordentlig håndfuld rucola, 1-2 "fiske"filetter, en lille håndfuld agurk, samt 1-2 spsk remulade sauce. Server straks!
  • Du kan også servere "fiske"filetterne med asparges og CaviArt! Så er der ikke langt til et klassisk stjerneskud!

Noter

* Jeg køber den i bake-off afdelingen i Netto. Den er perfekt til formålet! Du kan også erstatte den med andet brød eller rugbrød, men der er nu ikke noget som ristet durum brød!
** Kan erstattes med rent polenta, rent rasp, rent panko eller en anden blanding af de tre. Men polenta og panko synes jeg nu giver det bedste resultat.
*** Jeg bruger altid "mild and creamy" varianten, men du kan også bruge de lidt mere tykke varianter som "Go-On" eller den sukkerfri.
**** Piccalilly kan købes i både Kvickly, Føtex, Bilka, Super Brugsen, Meny eller lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.