Sød Kartoffel og Tofu Scramble
Brunch  |  Morgenmad

Ingredienser

  • 1 pakke Silken tofu (firm and silken)
  • 200-300 g Sød kartoffel *
  • 2 stk Forårsløg
  • 1 stk Peberfrugt
  • 2 spsk Gærflager
  • 1 tsk sød Paprika
  • 1/2 tsk tørret Estragon
  • 1 knivspids Gurkemeje (for farve)
  • 1-2 tsk Kala Namak **
  • 1-2 tsk Hvidløgspulver (efter smag)
  • Saften fra 1/2-1 citron
  • Lidt salt og peber
  • Servering
  • Lidt frisk eller frossen purløg

Fremgangsmåde

  • Riv de søde kartofler groft. Skær peberfrugten i små tern og forårsløget i tynde skiver.
  • Varm en stor pande ved høj varme. Når panden er varm svitses sød kartoffel og peberfrugt godt af i lidt stegefedt.
  • I mellemtiden åbnes pakken med silken tofu i det ene hjørne og tofuvandet hældes fra. Åben herefter hele pakken.
  • Når de søde kartofler og peberfrugten begynder at få en stegeskorpe, tilføjes hele tofuen og forårsløgene til panden.
  • Scramble forsigtigt hele massen sammen med en stegepalet uden at ødelægge tofuen for meget. Tilføj evt. mere stegefedt.
  • Lad også tofuen stege godt af til den begynder at få en god stegeskorpe uden at du rører for meget i massen.
  • Når tofuen også har fået en stegeskorpe tilføjes gærflager, paprika, estragon og gurkemeje til panden.
  • Rør forsigtigt rundt. Smag til med kala namak, hvidløg og citronsaft. Tilføj evt. lidt friskkværnet peber og salt.
  • Server det hele med purløg, ristet brød, avokado, pølser eller hvad end du har lyst til!

Noter

* Eller en stor håndfuld spinat, grønkål, palmekål, savoykål, sherrytomater eller lign.

** Kala namak er et pink vulkansk salt som smager af æg pga. dens indhold af sulfur! Genialt til brug i æggeretter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.