Smækker Lækker Omelet
Brunch  |  Morgenmad

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft grill.
  • Hak forårsløg fint, champignons i skiver og cherrytomaterne i halve.
  • I en lille pande steges svampene ved høj varme i plantesmør eller olie i 1-2 minutter. Tilføj cherrytomater og spinat. Lad det stege ydereligere til svampene er gennemstegte og lidt sprøde.
  • I mellemtiden blendes tofu, majsstivelse, gærflager, citronsaft, kala namak, hvidløg og salt ved høj hastighed indtil "ægge"massen er helt jævn. Smag til med peber, gurkemeje (for farve) og cayennepeber.
  • Overfør fyldet fra panden til en lille skål når det er færdigt.
  • I panden varmes lidt olie nu ved høj varme (trin 7 ud af 9). Tilføj halvdelen af "ægge"massen og fordel det ud i panden. Mas halvdelen af fyldet forsigtigt ind i "ægge"massen og pynt med forårsløg.
  • Lad omeletten stege indtil den får en brun stege skorpe i kanterne og næsten er gennembagt. Det tager ca. 4 min og 30 sek.
  • Forsigtig løsnes omeletten med en stegepalet og "hældes" forsigtigt ned på en bageplade belagt med et stykke bagepapir (stadig med den stegte side nedad). Pas på med ikke at rive den i stykker!
  • Gentag for den anden omelet.
  • Bag omeletterne i 15 minutter til de er gennembagte.
  • Server straks!

Noter

* Kala Namak er et pink vulkansk salt som har en særlig smag af sulfur og kan derfor give en smag af æg. Kan dog erstattes med almindelig salt (evt. nedjuster mængden), men smagen bliver bedst med Kala Namak!
** Frost kan også bruges! Bare tø det op inden og dræn for vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.