Røget “Laks”
Forret  |  Højtider  |  Madpakken  |  Pålæg  |  Tapas

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Bring kogevandet i kog i en medium-stor gryde.
  • Skyld, og prik et hul i toppen af hver tomat med en skarp kniv.
  • Når vandet koger placeres tomaterne i gryden (de skal være dækket med vand) og koges i 4-5 minutter, indtil de begynder at blive bløde når du presser let på dem med en ske. *
  • Mens tomaterne koger blandes marinaden. Bland alle ingredienserne sammen i et lille glas.
  • Efter kogning placeres tomaterne direkte i det kolde vand i ca. 2 minutter. Skift det evt. løbende så tomaterne får lov at køle helt ned ret hurtigt.
  • Skær tomaterne i halve og fjern skrallen. Fjern forsigtigt kernehuset så du har en "filet" tilbage ("tomat-ydrevæggen"). Lad fileten tørre på et stykke køkkenrulle.
  • Gentag for alle tomaterne. Det gør ikke noget hvis de går lidt i stykker, eller deler sig i kvarte (eller at du deler dem i kvarte). Men vær forsigtig! **
  • Overfør fileterne til en lille tallerken og fordel marinaden ud over hvert stykke. Lad det trække et øjeblik.
  • Inden servering duppes overskydende marinade af med et stykke køkkenrulle, så fileterne ikke sejler i marinade.
  • Server fx. sammen med Krydder Smøre"ost" på et stykke smørrebrød, eller i tapas hvor de skæres i strimler og serveres sammen med agurk og avokado tern vendt i limesaft og dild, og toppet med lidt Bähncke dild dressing. Server også med CaviArt (vegansk caviar)!
  • Giver ca. til 4 smørrebrød, 4 store tapas glas, eller 8-10 små tapas glas.

Noter

* Hvis tomaterne er store eller mere umodne, skal kogetiden nok op på ca. 10 minutter. Det er bedre at tomaterne får lidt for meget, end lidt for lidt.
** Det overskydende tomatkød kan gemmes og bruges i din næste tomatsauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.