Perfekte Mormor Pandekager
Børnevenlig  |  Brunch  |  Morgenmad  |  Søde Sager

Ingredienser

  • 3 dL Hvedemel
  • 2 dl Plantemælk *
  • 2 dL Pilsner (kan erstattes med danskvand)
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 4 spsk Rørsukker (efter smag)
  • 1 tsk Bagepulver (kan undlades)
  • Lidt plantesmør til stegning **

Fremgangsmåde

  • Pisk alle ingredienserne jævnt sammen i en medium-stor skål. Jo mindre du pisker, jo blødere bliver pandekagen.
  • Varm en stor pande ved middel-høj varme. Jeg sætter temperaturen på niveau 7 ud af 9.
  • Det er vigtigt at panden er ordenligt varm inden du begynder at stege pandekagerne, så hav tålmodighed! Når du tror den er ved at være der, smeltes en lille smule smør på panden og en lille klat pandekage dej steges på panden. Hvis den hurtigt gennembages og får en ristet skorpe, men uden at brænde på, er panden klar.
  • Når panden er varm smeltes ca. 1/2 tsk plantesmør i midten af panden. Fordel ca. 0,5 dL pandekagedej på panden, vent et øjeblik og skub ubagt dej på toppen af pandekagen forsigtigt ned på panden med en stor ske (se video). Dette giver en tynd og lækker pandekage.
  • Vend herefter pandekagen når den har fået en stegeskorpe rundt i kanten, og giv den yderligere 30-60 sekunder på den anden side til den er lækker og sprød.
  • Gem pandekagerne under et stykke sølvpapir mens du steger resten, så de ikke bliver kolde. Giver ca. 8-10 stk alt efter hvor store du laver dem.
  • Server straks!

Noter

* Jeg har prøvet både havre-, mandel- og soyamælk, og de fungerer alle fint! Vand kan også til nød bruges, men så bliver pandekagerne ikke lige så fyldige i smagen og teksturen, eller lige så sprøde.

** Det er vigtigt at der bruges rigeligt stegefedt, og helst plantesmør. Jeg har også prøvet med olie, men resultatet blev ikke lige så godt som ved smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.