No-bake Cookie Dough Brownie (GF)

Ingredienser

  • 100 g Røde linser + 3 dL vand
  • 100 g Mandler eller cashewnødder
  • 100 g Mørk chokolade
  • 1 dL Agave sirup
  • 1 spsk Kokosolie
  • 3 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Kokosfibermel
  • 1 spsk Kakao

Fremgangsmåde

  • Skyld linserne og kog dem i vandet ved middel varme i 10-15 minutter (eller indtil vandet er nogenlunde kogt væk).
  • I mellemtiden hakkes nødderne medium fint i en minihakker, og 50 g chokolade hakkes groft.
  • Når linserne er kogt færdige skyldes de under rindende koldt vand i en sigte. Mas det resterende vand ud af linserne.
  • Blend linser, sirup, kokosolie, vanilje og salt jævnt sammen.
  • I en medium-stor skål røres de hakkede nødder, kokosfibermel og linsemassen jævnt sammen.
  • Overfør halvdelen af dejen til en anden skål. Rør den hakkede chokolade i den ene skål.
  • Smelt de resterende 50 g chokolade i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter.
  • I den anden skål tilføjes kakao og smeltet chokolade. Rør det godt sammen. Smag evt. til med mere salt og evt. lidt mere sukker eller flormelis efter smag.
  • Dæk en lille form med madpapir (jeg brugte en springform med en diameter på 18 cm).
  • Mas chokoladedejen ud i bunden af formen. Mas herefter den anden dej forsigtigt oven på chokoladedejen.
  • Gem kagen i køleskabet i minimum 1 time inden servering, eller gem den til dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.