Nemme Galaxy Doughnuts

Ingredienser

  • 1/2 spsk Tørgær
  • 1 spsk Sukker
  • 2,5 dL Lunkent vand
  • 2 spsk smeltet Plantesmør
  • 1 tsk Salt
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Stødt kanel
  • 7,5 dL Hvedemel
  • Ca. 0,5 L Smagsneutral stegeolie
  • Pynt *
  • Ca. 500 g Flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • Rød og blå frugtfarve **
  • Spiseligt sølvstøv eller sølvstjerner

Fremgangsmåde

  • Rør sukker og tørgær ud i vandet i en stor skål. Lad det stå et øjeblik.
  • Pisk smør, salt, bagepulver og kanel i blandingen.
  • Pisk 2,5 dL mel jævnt i væsken. Fortsæt med de næste 2,5 dL, og til sidst de resterende 2,5 dL. Brug evt. hænderne til sidst, men det er meningen at dejen skal være klistret!
  • Lad dejen hæve et lunt sted, under et viskestykke, i en times tid.
  • For Glasuren
  • I mellemtiden forberedes glasuren. I 4 glas fordeles ca. 1,5 dL flormelis og 1/2 tsk vaniljesukker i hver af dem.
  • Bland en hvid, lilla (ca. 1 tsk rød + et par dråber blå), lyseblå (ca 1 tsk blå) og mørkeblå (ca. 2 tsk blå + et par dråber rød) glasur.
  • Pisk forsigtigt lidt vand i hver glasur farve, den skal være meget tyk til sidst!
  • Tilberedning og Anretning
  • Varm olien i en lille gryde ved middel-høj varme (jeg bruger trin 6 ud af 9). Hav tålmodighed!
  • Form ca. 8 stykker mandarin-store stykker dej til små donuts og lad dem ligge på en mel-strøet overflade indtil stegning.
  • Test om olien er varm nok ved at putte et lille stykke dej ned i olien. Syder olien er den varm nok, skru lidt ned hvis den hurtigt brænder på.
  • Steg 2 stk doughnuts af gangen i olien, ca. 1-2 minutter på hver side til de sprøde og gyldne.
  • Lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle indtil de er kølet lidt ned. De må kun være lune, og ikke varme, når glasuren skal på.
  • Fordel glasuren i et galakse mønster ved at bruge et teske med hver farve og blande dem lidt sammen oven på hinanden på bollen. Brug endeligt et tykt lag glasur! Glasuren skal nok selv fordele sig pænt ned over siderne på hver doughnut så lad vær med at bruge tid på det.
  • Drys lidt sølvstøv på hver doughnut.
  • Spis straks! Eller opbevar i en lufttæt boks i køleskabet til dagen efter, men de er nu bedst nybagte!

Noter

* De bliver også gode hvis hver doughnut "bare" rulles i 2 dL rørsukker mens de stadig er varme! De kan også formes som små kugler som kan rulles i rørsukker og fyldes med lidt syltetøj derefter; gøres ved at lave et lille hul i siden og sprøjte syltetøjet ind i midten af doughnutten.
** Alle frugt farver fra Dr. Oetker er af vegetabilsk oprindelse, undtagen den røde. Fx Bolsjehuset.dk sælger en rød farve som er udvundet af rødbede. Diverse helseforretninger sælger også røde farver af vegetabilsk oprindelse.

For en mere "sund" version kan du jo prøve at blande lidt fintrevet squash eller gulerod, eller most banan i dejen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.