Mini Stenalderbrød med Rosiner
Bagværk  |  Brunch  |  Madpakken  |  Morgenmad

Ingredienser

  • 3 dL Havregryn (finvalsede, 90g)
  • 1 dL Græskarkerner (60g)
  • 1 dL Mandler (60g)
  • 1 dL Paranødder (60g)
  • 2 dL Solsikkekerner (120g)
  • 1,5 dL Chiafrø (100g)
  • 2 dL Små rosiner (120g)
  • 2 spsk Kakaopulver (rå, usødet)
  • 2 spsk Olie (rasp, oliven osv.)
  • 2 spsk Mørk sirup (agave, kokos, dadel osv.)
  • 4 spsk Psyllium HUSK (den gule)
  • 2 tsk Salt
  • 4,5 dL Vand

Fremgangsmåde

  • Hak mandler, græskarkerner og paranødder groft i foodprocessor eller minihakker.
  • Rør alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Rør herefter jævnt vandet i. Tilsæt evt. krydderier som timian eller rosmarin for smagsvarianter.
  • Lad dejen hæve under et viskestykke på køkkenborde i ca. 2 timer. *
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Form dejen til 8 små rugbrød ved kort og forsigtigt at ælde en håndfuld dej mellem hænderne og forme dem på et bord. Lav brødene ca. 2 cm tykke. **
  • Bag brødene i 30 minutter på en bageplade belagt med bagepapir.
  • Lad dem køle helt ned inden servering, ellers kan de være lidt svære at skære pænt op.
  • Gem dem i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 5 dage, eller smid dem i fryseren. **

Noter

* Teknisk set hæver dejen jo ikke da der hverken er gær eller bagepulver i, men både chiafrø og HUSK har brug for en del hviletid således at de kan binde dejen ordenligt sammen og man kan forme den til brød.

** Du kan også bage ét stort rugbrød i en stor rugbrødsform. Mas alt dejen ned i formen så godt du kan. Jo tættere du maser den, jo bedre. Bare bag rugbrødet i 40 minutter i stedet for.

*** Brødene er naturligvis mest sprøde på dagen hvor de er blevet bagt, og kan blive lidt blødere og fugtigere i køleskabet, men frugt ej! Efter en tur på brødristeren er de så gode (hvis ikke bedre) som nye!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.