Mini Musli-Rugbrøds Boller

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 3 dL Lunken vand
  • 3 spsk Olie
  • 1 tsk Salt
  • 3 spsk Mørk agave, ahorn eller kokossirup
  • 3 dL Rugmel
  • Ca. 4-5 dL Hvedemel
  • 1 dL Rosiner eller tørrede tranebær
  • 1 dL Græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vandet i en stor skål.
  • Pisk salt, sirup, olie, græskar gerner og rosiner i vandet.
  • Pisk rugmel i.
  • Ælt 2-4 dL af hvedemelet i dejen med en træske (og evt. hænderne senere), til du ikke kan rør mere i med en ske.
  • Strø lidt mel på et bord og ælt dejen til den er helt jævn og blød, og til den ikke længere hænger fast i bordet men stadig er en smule klistret! Tilføj evt. mere hvedemel.
  • Lad dejen hæve på bordet under et viskestykke i 30 min.
  • Ælt dejen ud i en tyk pølse som er ca. 10 cm bred, 30 cm lang og 5 cm høj.
  • Skær pølsen ud i 8 lige store stykker og skær et kryds i toppen af hver af dem.
  • Lad bollerne hæve under et viskestykke på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 60 min.
  • Tænd ovnen på 220 graders varmluft.
  • Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.