Mini Butterdejstærter med Kantarel
Bagværk  |  Børnevenlig  |  Brunch  |  Madpakken  |  Snacks

Ingredienser

  • 200 g friske Kantareller
  • 2 spsk Hvidvinseddike
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 stk Løg
  • 2 ruller Fersk butterdej (250 g hver) *
  • "Æggemasse" med Dild **
  • 1 karton Silken tofu (firm and silken, 300 g)
  • 0,5 dL Mandelmælk
  • 3 spsk Majsstivelse
  • Saften fra 1 citron
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 3 spsk Dild (frisk eller frossen)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Skyld kantarellerne så grundigt som du kan. Steg dem på ved høj varme uden fedtstof.
  • Hvis svampene væder meget hældes væden forsigtigt fra. Tilføj hvisvinseddike, salt og hvidløg. Lad svampene stege et par minutter, og tag dem af varmen.
  • Blend alle ingredienserne til æggemassen jævnt sammen. Skær løget ud i tynde strimler.
  • Smør 16 muffinforme med lidt smagsneutral olie.
  • Skær hver rulle butterdej ud i 8 lige store forkanter. Fordel butterdejen i formene.
  • Fordel kantarellerne i muffinformene. Pynt med lidt løg, og afslut med "æggemasse". Sørg for at æggemassen bliver jævnt fordelt rundt om svampene.
  • Bag tærterne i 35 minutter.
  • Server straks eller gem dem i køleskabet til madpakken (de er også gode kolde!). ***

Noter

* Du kan også bruge dem fra frost. Brug i stedet halvanden pakke og halver stykkerne. De vil puffe en del mere op end de ferske, og derfor også smuldre mere (som butterdej gør bedst). Jeg foretrækker den ferske version til madpakken.

** Du kan også bare bruge 1 rulle butterdej og lave en stor tærte i stedet for!

*** De egner sig desuden godt til fryseren. Frys dem ned i en lufttæt boks. Du kan enten tø dem op som de er på køkkenbordet hvis de skal direkte i en madpakke, eller smide dem direkte fra fryseren ind i ovnen ved 200 grader i nogle minutter så de bliver helt sprøde igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.