Koreanske Bede Dumplings
Forret  |  Hovedretter  |  Tapas

Ingredienser

  • 1 pakke Filodej eller dumpling dej *
  • 3 stk Gule- eller bolsjebeder
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 stang Selleri
  • 1 spsk Stegeolie
  • 1 spsk Hvidvinseddike
  • Koreansk Sweet 'n' Sour BBQ Marinade
  • Saften fra 1 appelsin
  • Saften fra 1 lime
  • 2 spsk Ketchup (Heinz eller Urtekram)
  • 1 spsk Soya sauce
  • 2 Fed hvidløg
  • Frisk kværnet salt og peber (gerne citron peber)
  • Tørret chili, koriander og lemongrass

Fremgangsmåde

  • Skræl beder og gulerødder, og skær dem i små tern (ca. 0,5x0,5 cm) sammen med selleri staven.
  • Steg rodfrugterne i en pande med lidt olie og hvidvinseddike ved høj varme. Lad dem passe sig selv lidt.
  • I mellemtiden laves marinaden. Bland appelsinsaft, limesaft, ketchup, soya og presset hvidløg i en lille skål.
  • Smag marinaden til med salt, peber, koriander, chili og lemongrass.
  • Steg rodfrugterne videre i 8 spsk marinade i et par minutter.
  • Tag rodfrugterne af varmen og fordel 1 spsk i et stykke filodej eller 1 tsk i et stykke dumpling dej.
  • Fold f.eks. filodejen til små ruller eller brug en tandstik til at holde sammen på dumling dejen. **
  • Bag filorullerne ved 220 grader eller steg dumlingerne i en friture 0,5 L stegeolie til de er sprøde.
  • Inden servering lunes den resterende marinade i mikrobølgeovnen i 30 sek, og bruges som dip til rullerne eller hældes ud over dumplingerne som sauce.
  • Serveres med kogte ris eller som tapas eller forret.

Noter

* Brug Filodej for en oliefri version, ellers skal der bruges 0,5 L stegeolie til dumplings.

** En pakke filodej kommer typisk i to store stykker. Skær hvert stykke i 4 mindre stykker for små ruller. Filodejen giver 8 ruller, mens der kan laves 10 - 12 dumplings.
Husk at smøre filodejen med lidt vand for at kunne lukke den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.