Koldbrygget Kaffe (Grundopskrift)
Brunch  |  Drikke  |  Morgenmad

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Dag 1:
  • Start med at sterilisere en beholder med rigeligt kogende vand. Beholderen skal kunne holde til kogende vand og kunne indeholde 1 L væske (jeg bruger en termokande). Hæld det kogende vand ud bagefter.
  • Hæld det kværnede kaffe i beholderen. Overhæld kaffen med det kolde vand. Rør lidt rundt så det blandes godt.
  • Luk beholderen til og stil den i køleskabet ca. 20 timer.
  • Dag 2:
  • Si kaffen igennem en almindelige køkkensi, ned i en medium ren skål, således at du fjerner det meste kaffegrums. Smid kaffegrumsen ud.
  • Skyld din originale beholder med koldt vand så alt kaffegrums fjernes. **
  • Hæld herefter kaffen tilbage i den originale beholder igennem et kaffefilter. Filtrer kaffen indtil den bliver helt ren. To filtrereinger plejer at kunne gøre det, men tag altid en ekstra omgang hvis du er i tvivl. Husk at skyld beholderne i mellem hver filtrering. Skift også gerne filteret i mellem filtreringerne så du kan se hvornår den er ren.
  • Gem kaffen i den originale beholder i køleskabet i op til 2 uger (vi drikker det normalt inden for 5 dage).
  • Server kaffen som den er, eller prøv at blande kaffesirupper eller mælk i den! Det er lækkert!

Noter

* Kværn kaffen groft. Det meste skal kunne tages med en almindelig køkkensi, så en størrelse ala rasp! Jo finere kaffen er kværnet, jo mere grumset bliver det færdige resultat, og jo mere bitter bliver smagen.

** Der kan godt være ret meget kaffegrums tilbage i beholderen. Det kan derfor være en ide at overføre sien fra skålen over i vasken, hælde koldt vand i beholderen, og skylde den ned igennem sien i vasken bagefter. Herfra kan du så smide kaffegrumsen i skraldespanden og ikke hælde det ned i vasken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.