Kartoffel-Blomkålsalat på Yoghurt

Ingredienser

  • 400 g Kolde kogte kartofler *
  • 1/2 lille Blomkålshoved (ca. 400 g)
  • 10 tsk Sherrytomater (eller 2 blommetomater)
  • 2 dL Alpro Neutral Yoghurt (mild and creamy)
  • 4 spsk Citron
  • 1 tsk Sennep
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Lidt frisk persille (eller purløg)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Pil forsigtigt blomkålen i små buketter. Skær de store stilke ud i små tern.
  • Bag blomkålsbuketterne i 15 minutter når ovnen er varm.
  • I mellemtiden skæres kartoflerne ud i mundrette stykker og tomaterne i halve.
  • Rør kartofler, tomater, yoghurt, citron, salt, peber og hvidløg sammen i en stor skål.
  • Når blomkålsbuketterne er færdige, skal de lige køle lidt ned inden de røres i yoghurten.
  • Rør det hele sammen og smag evt. til med mere citronsaft, salt, peber eller hvidløg.
  • Server straks! Eller gem i køleskabet til dagen efter. **

Noter

* Jeg koger/spiser stort set altid mine kartofler med skræl på, specielt om sommeren!
** Kartoffelsalaten kan godt syrne lidt i køleskabet, så gem den ikke mere end en enkelt dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.