“Kammuslinger” i Citronsauce
Forret  |  Saucer  |  Tapas

Ingredienser

  • Ca. 1 kg pastinakker eller persillerødder
  • 1-2 spsk Plantesmør
  • Citronsauce med Timian
  • 1 spsk Plantesmør
  • 1 stor spsk Hvedemel
  • 1 spsk Hvidvinseddike
  • 1 tsk Boullionpulver (grøntsag)
  • 2,5 dL Mandelmælk
  • 1 tsk tørret Timian
  • 4 spsk Citronsaft (ca. 1 lille-medium citron)
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  • Skær "nakken" af pastinakken. Skær pastinakkerne ud i 1,5-2 cm tykke skiver. Det giver ca. 2-3 stk. pr. pastinak inden de bliver for små. *
  • Med en kniv skæres skrællen af således at stykkerne får form som en kammusling.
  • Bag dem i 15 minutter på et stykke bagepapir.
  • For Citronsaucen
  • Mens du venter på pastinakkerne laves saucen.
  • Smelt 1 spsk plantesmør i en lille gryde ved middel varme.
  • Pisk hvedemel, hvidvinseddike og boullionpulver jævnt i det smeltede smør.
  • Skru op på høj varme. Pisk først 1 dL mandelmælk jævnt i smørret. Lad det tykne lidt.
  • Pisk det resterende mandelmælk i saucen mens den små-koger og tyknes.
  • Tilføj timian. Skru ned på lav varme når saucen har en passende tykkelse, den skal gerne være fed.
  • Anretning og Servering
  • Smelt 1 spsk plantesmør ved medium varme på en stor pande.
  • Når smørret er smeltet og begynder at boble lidt tilføjes pastinakkerne.
  • Steg pastinakkerne 1-3 minutter på hver side til de bliver gyldne. Sørg for at de har nok stegefedt at hygge sig i.
  • Pisk citronsaft i saucen og smag til med lidt peber.
  • Anret pastinakkerne på 4 tallerkener og hæld forsigtigt saucen ned på den midterste pastinak.
  • Pynt med frisk timian, eller en dild olie lavet på 1 spsk olivenolie, 2 spsk citronsaft og 2 tsk dild.
  • Server straks!

Noter

* Køb de største pastinakker du kan finde, og dem som ikke har en for lang tynd ende.
Gem resten af pastinakken (den tynde ende) som du ikke bruger. Riv dem f.eks. ned i en salat eller hak dem i din næste veggie bolognese.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.