Juledeller med Estragon
Højtider  |  Madpakken  |  Pålæg  |  Tapas

Ingredienser

  • 1 dåse Kikærter (240 g, drænet)
  • 1 dL Valnødder
  • 1 dL kogte Brune ris
  • 1 spsk HUSK (den gule)
  • 0,5 dL Engelsk Sauce
  • 2 spsk Balsamico
  • 1 spsk Soyasauce
  • 2 tsk tørret Estragon
  • 2 tsk Salt (efter smag)
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret Timian
  • Lidt peber
  • Lidt sovsekulør
  • Karamelliserede Rødløg
  • 1 stort Rødløg (ca. 100 g)
  • 1 tsk Plantesmør
  • 1 tsk Brun farin

Fremgangsmåde

  • Hak kikærterne groft i en minihakker, indtil alle hele bønner er nogenlunde væk. Men endelig ikke blend dem til hummus!
  • Hak valnødderne til en grov mel i en minihakker.
  • I en medium-stor skål blandes alle ingredienserne godt - de skal næsten mases sammen. Smag delle-dejen til med lidt peber og farv den med lidt sovsekulør. Mas dejen ned i skålen, og lad den hvile i minimum 30 minutter. *
  • Tænd ovnen op 200 graders varmluft.
  • I mellemtiden skæres løget i fine strimler.
  • Steg løget i lidt plantesmør ved høj varme i nogle minutter, til det får lidt farve.
  • Skru ned på middel varme, tilføj farin og lad løget karamellisere i yderligere nogle minutter.
  • Bland herefter løget i delle-dejen.
  • Form delle-dejen i 10-20 små deller med en højde på ca. 1,5 cm.
  • Bag dellerne i 20 minutter. Lad herefter dellerne hvile i et par minutter, så de falder lidt sammen igen. *
  • Steg dellerne i lidt plantesmør ved medium varme til de får en lækker skorpe på hver side, pas på de ikke brænder på! Strø gerne lidt salt over dellerne mens de steger.
  • Server straks! Eller gem i køleskabet til senere.

Noter

* Ventetiden er hele tricket til faste plantedeller som ikke smuldrer. Her får fibrene i HUSK nemlig lov til at arbejde og binde alle ingredienserne godt sammen.

** Efter bagning kan du sagtens fryse dellerne ned for at stege dem senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.