Hjemmelavet Æblesaft (sukkerfri)
Børnevenlig  |  Brunch  |  Drikke  |  Højtider

Ingredienser

  • 1,5 kg Røde æbler uden kernehus (ca. 12 stk) *
  • 1,5 L Vand
  • 2 tsk Citronsyre
  • Evt. 1/2 tsk flydende Atamon pr. liter saft

Fremgangsmåde

  • Skyld alle æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern. Behold bare skraldet på! Det giver den søde lyserøde farve!
  • Overfør æbleternene til en stor gryde (minimum 4 L). Strø citronsyre over æblerne og afslut med vandet.
  • Bring æblerne i kog under et låg. Kog dem herefter ved lav varme i en times tid, under låget. De skal bare små-koge!
  • Du må endelig ikke røre i æblerne mens de koger! Ellers får du bare en æblemos i stedet for en æblesaft!
  • Når der er ved at være gået en time, skyldes en medium skål, et dørslag og 2 glasflasker i kogende vand.
  • Beklæd dørslaget med et rent oste- eller saftklæde - sæt evt. klædet fast med et par tøjklemmer på selve skålen.
  • Stil dørslaget oven på skålen. Brug en skål hvor der er rigeligt med plads til saft nedenunder, uden at saften kommer i kontakt med dørslaget.
  • Når æblerne er kogt færdige, tippes de forsigtigt over i dørslaget, uden at røre i dem!
  • Lad æblerne stå og dryppe af i ca. 20 minutter. Du kan også lade æblerne stå natten over, eller hænge dit saftklæde fast i et overskab og lade det dryppe den vej. **
  • Herefter overføres saften direkte til de rene glasflasker (jeg bruger dem man køber æblemost i!). Luk flaskerne til! ***
  • Lad saften køle ned før servering! Giver ca. 1,5 L færdig saft.
  • De overskydende æblestykker smager stadig dejligt! Og de kan nemt gemmes i køleskabet til din næste chokoladekage, æblekage eller lign.. Du kan også sagtens fryse det ned!
  • Server saften med en masse isterninger og skiver af citron! Hvis du lader saften trække med skiver af citron kommer den til at smage af iste!
  • Du kan også fortynde saften med koldt vand hvis den er liiige voldsom nok for dig (jeg kan godt lide den ren). Jeg bruger maks en fortynding på 1:1, og helst mere saft end vand.

Noter

* Brug søde og modne æbler! Altså de der æbler som er lidt for slatne til at spise, men stadig for gode til at smide ud!

** Hvis du lader opstillingen stå natten over, bør du næste morgen koge saften igennem med 1/2 tsk flydende Atamon pr. liter saft.

*** Saften holder sig rigtig fint uden atamon. Hvis du opbevarer saften i køleskabet efter første åbning af flasken, kan den snildt holde sig en uges tid - hvis ikke mere. De uåbnede flasker holder sig også fint uden for køl indtil åbning. Hvis du laver meget saft på en gang - altså mere end de 1,5 L, kan det være en ide at bruge atamon hvis du ikke når at drikke saften inden for et par uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.