Fransk Kartoffelsalat (oliefri)

Ingredienser

  • 500 g Kartofler
  • 2 stk Blommetomater
  • 4-6 stk Friske asparges
  • Et par radiser
  • 1 spsk Kapers
  • En håndfuld frisk basilikum
  • Lidt salt og peber
  • Dressing
  • 2 tsk Grøntsagsboullionpulver
  • 1 tsk Sennep (eller mere efter smag)
  • 4 spsk Hvidvinseddike
  • 0,5 dL Vand

Fremgangsmåde

  • Bring kartoflerne i kog i rigeligt vand. Lad dem koge i ca. 20 minutter til de er møre, men ikke udkogte. *
  • I mellemtiden piskes alle ingredienserne til dressingen sammen i et glas. Den skal smage dejlig surt!
  • Skær tomaterne ud i små tern, og radiser og asparges i tynde skiver.
  • Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra gryden. Dæk herefter gryden med et viskestykke, så kartoflerne kan køle nok ned til at du kan skære dem ud i mundrette stykker (ca. 10 minutter), men uden at de bliver kolde.
  • Når du kan røre ved kartoflerne (mens de stadig er lune) skæres de i mundrette stykker. Overfør kartoflerne til en medium skål og fordel dressingen over kartoflerne. Dæk også skålen med viskestykket. Lad kartoflerne suge dressingen i ca. 10 minutter.
  • Herefter røres tomater, asparges, radiser og kapers i kartoflerne.
  • Hak basilikum semi-fint og rør også det i kartoflerne.
  • Strø gavmildt med salt og friskkværnet peber, og server straks!

Noter

* Jeg koger/spiser stort set altid mine kartofler med skræl på, specielt om sommeren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.