Fast og Cremet Cashew Smørre”ost”
Brunch  |  Madpakken  |  Ost  |  Pålæg  |  Tapas

Ingredienser

  • 200 g Cashewnødder (rå, usaltede)
  • Saften fra 2 limes (eller ca. 1 citron)
  • 3,5 dL Mandelmælk
  • 0,5 dL Gærflager
  • 1-2 tsk Salt
  • 1 lille fed Hvidløg

Fremgangsmåde

  • Kog cashewnødderne i 10-15 minutter i rigeligt vand. (eller lad dem stå i blød i rent vand natten over eller 10 minutter i kogende vand).
  • Blend nødderne og de øvrige ingredienser ved høj hastighed til massen er HELT jævn. *
  • Smag på massen! Tilføj evt. mere salt, lime eller flere gærflager.
  • Dæk en si med 1-2 stykker osteklæde (alt efter tykkelse), eller et tyndt viskestykke som ikke fnullrer.
  • Hæld nøddemassen over i sien, fold viskestykket omkring massen, og klem forsigtigt så meget vand ud af osten som du kan.
  • Luk herefter viskestykket med en elastik (eller lign.) helt tæt på ostemassen.
  • Placer den indpakkede ost i sien. Placere sien i en skål hvor den ikke rører bunden. Gem i køleskabet til dagen efter.
  • Dag 2:
  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Pak forsigtigt osten ud af viskestykket. Den skal gerne være blevet lidt fast over natten. Smag på den! Hvis den mangler mere salt eller lime, så tilføj det forsigtigt.
  • Skrab forsigtigt osten over i et lille ovenfast fad hvor den lige kan være i.
  • Bag osten i 30 minutter for en blød, men fast smøreost.
  • Lad osten køle helt ned inden servering. Den bliver fastere af en tur i køleskabet.
  • Gem osten i køleskabet i en lufttæt beholder i ca. 1 uge eller i fryseren.

Noter

*Jeg har både prøvet en 1000 W blender og en minihakker. Minihakkeren kan ikke gøre det lige så jævnt som blenderen kan, men det gør ikke noget, osten bliver bare lidt mere fast og grynet. Med en kraftfuld blender eller foodprocessor kan nødderne blendes helt jævn (jeg brugte en isterning og smoothie program), dette giver en helt blød og cremet ost.

Osten går desuden fint i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.