Favorit Veggie Bolognese

Ingredienser

  • 5 stk store Gulerødder *
  • 5 stk store Gule beder *
  • 5 stk store Bolsje beder *
  • 3 stk store Jordskokker *
  • 5 stænger Selleri
  • 5 små Rødløg
  • 2 spsk Stegeolie
  • 1-2 dL Rødvin eller 0,5 dL rødvinseddike
  • 2 dåser Hakket tomat
  • 70 g Tomatpure
  • 3 spsk Soyasauce
  • Et par dråber sovsekulør
  • 3 Fed hvidløg (eller 2-3 tsk pulver)
  • Frisk/frossen persille og basilikum
  • Salt og peber
  • Chili, koriander, spidskommen, timian eller lign.

Fremgangsmåde

  • Hak gulerødder, beder og jordskokker medium groft i en foodprocessor eller minihakker.
  • Hak selleri og løg for sig i en foodprocessor eller minihakker (må gerne være finere end rodfrugterne).
  • Steg alle hakkede grøntsager i stegeolie og rødvin i bunden af en stor gryde i 5-10 min.
  • Tilføj tomatpure og dåsetomat. Steg videre i yderligere 5 min. Tilføj evt. 1-2 dL vand for at gøre den en smule tyndere.
  • Tilføj soyasauce, sovsekulør og hvidløg.
  • Smag til med salt, peber og dine ynglings krydderier. Vi brugte chili, koriander, timian og spidskommen.
  • Tilføj friske/frosne krydderurter tilsidst for at beholde mest mulig smag. Vi kan snildt komme meget persille i!
  • Server straks ovenpå pasta, i tortillas eller i en lasagne.

Noter

* Kan erstattes med andre grove grøntsager, fx flere gulerødder, rødbeder for en pink variant, pastinakker, persillerødder, jordskokker, knoldselleri, kål, fennikel, blomkål, grønkål, broccoli etc. efter smag og sæson. Minimum 1 kg i alt.

Frys resterne ned i en lufttæt boks og brug f.eks. i næste omgang bolognese.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.