Cremet Risengrød på Kokosmælk
Comfort Foods  |  Højtider  |  Morgenmad  |  Søde Sager

Ingredienser

  • 250 g Grødris
  • 1 L Vand
  • 1 dåse fuldfed Kokosmælk (400 g)
  • 5 spsk Rørsukker (efter smag)
  • 3 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk stødt Kardemomme
  • Lidt salt (ca. 1 tsk)
  • Servering
  • Blåbær fra frost

Fremgangsmåde

  • Bring vandt i kog i en medium-stor gryde.
  • Når vandet koger, tilføjes grødrisene. Skru ned på middel varme (jeg bruger trin 4-5 ud af 9) og dæk gryden med et låg.
  • Lad grøden simre ca. 20-25 minutter.
  • På dette tidspunkt begynder vandet at være brugt. Tilføj da kokosmælk og rør godt rundt.
  • Dæk igen gryden med et låg og lad den simre i yderligere ca. 10 minutter. Rør i den en gang i mellem. Skru evt. en tand op for varmen hvis ikke grøden simrer inden for de første par minutter.
  • Sluk for varmen, rør godt rundt og smag til med sukker, kanel, vanilje, kardemomme og salt. Tilføj evt. lidt ekstra vand hvis du synes grøden er for tyk.
  • Server den straks med lunede blåbær, eller bare som den er!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.