Cremet Brun Sauce med Rosmarin
Højtider  |  Saucer  |  Tilbehør

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hak sellerien så fint som du gider. Det er ikke så vigtigt da den sies fra inden servering.
  • Steg sellerien ved høj varme i plantesmør, i en lille gryde. Lad den hygge sig i nogle minutter.
  • I mellemtiden piskes hvedemelet jævnt ud i 1 dL vand i et lille glas.
  • Skru lidt ned for varmen og tilføj den anden dL vand til gryden sammen med bouillon, engelsk sauce, gærflager og en sjat balsamico.. Riv bladene af rosmarinen ned i gryden. Lad det små-simre i nogle minutter.
  • Tilføj mel-vandet til gryden. Lad saucen tykne mens den små-simrer. Tilføj herefter soya cuisine.
  • Sluk for varmen og pisk saucen helt jævn mens den stadig står på komfuret og får lidt varme. Smag til med lidt peber, hvidløg og evt. salt.
  • Smag på saucen! Tilføj evt. mere rosmarin, engelsk sauce eller andet. Lad det små simre lidt. Jo længere du lader den små-simre, jo bedre smag får den, og jo tykkere bliver saucen, fortynd evt. med lidt vand til sidst.
  • Lige inden servering hældes saucen igennem en si, ned i et serveringsfad. Giver ca. 3 dL sauce.
  • Server straks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.