Chewy Smokey Bønne Bøffer

Ingredienser

  • 4 dL Sorte bønner *
  • 2 spsk Engelsk sauce
  • 1 spsk Balsamico
  • 1 spsk Soyasauce
  • 70 g Tomatpure
  • 0,5 dL Vand
  • 2 tsk Fiber Husk (den gule)
  • 200 g Brune champignons eller portobello svampe
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Hvidløgspulver (eller 1-2 fed)
  • 0,5 dL Gærflager
  • 3 tsk Grøntsagsbouillon pulver
  • 2 dL Panko
  • Panering og Anretning
  • 2-4 dL Sorte eller hvide sesamfrø **
  • Lidt stegeolie

Fremgangsmåde

  • Hak halvdelen af bønnerne fint med en minihakker.
  • I en mellemstor skål blandes hakkede bønner, hele bønner, engelsk sauce, balsamico, soyasauce, tomatpure, vand og Husk godt. Lad blandingen hvile i ca. 15 minutter.
  • I mellemtiden hakkes svampene i små tern.
  • Rør svampe, peber, hvidløg, gærflager, bouillon og panko i blandingen. Med en stor flad ske presses massen sammen ned mod bunden af skålen. Lad den hvile i ca. 15 minutter igen.
  • Tænd ovnen på 250 graders grill (varmluft).
  • Med fugtige hænder formes dejen til bøffer. Giver ca. 6-8 stk. Vend hver bøf i sesamfrø.
  • Varm lidt olie i en stor pande (ca. 0.5 cm i højde) ved middel-høj varme. Når olien er varm steges bøfferne ca. 3 minutter på hver side. Spring evt. dette step over, og smid bøfferne på grillen efter en tur i ovnen.
  • Bag bøfferne i 5 min.
  • Server straks i en burger eller lign.

Noter

* Kogte, skyldede og klar til brug - om de så er fra dåse eller hjemmekogte. Jeg bruger oftes hjemmekogte sorte bønner.
** Sesamfrø har den skønne egenskab at når de steges får de den her lækre smokey smag! Så det kan kraftigt anbefales at rulle bøfferne i dem! De kan dog undlades.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.