Chewy Karry Nuggets
Børnevenlig  |  Hovedretter  |  Snacks  |  Tapas

Ingredienser

  • 1 dåse Kikærter
  • 1 spsk Engelsk sauce
  • 0,5 dL Gærflager
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 lille tsk Karrypulver
  • 1/2 tsk Cayennepeber
  • 1/2 tsk Gurkemeje
  • 1/2 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk HUSK (den gule)
  • 1 dL Vand
  • 1 dL Panko
  • 2,5 dL Kogte brune ris (svarer ca. til 1 dL ukogte)
  • Panering
  • Ca. 2 dL rasp eller panko

Fremgangsmåde

  • Hak kikærterne groft i en minihakker.
  • I en mellemstor skål røres kikærter, HP sauce, gærflager, krydderrier, HUSK og vand sammen. Smag på dejen! Og krydder evt. som du bedst kan lide dem! Lad dejen hvile i ca. 15 min.
  • Tænd ovnen på 250 graders varmluft.
  • Rør panko og ris i dejen. Æld lidt med fingrene. Hvis dejen er for våd tilføjes der bare lidt ekstra panko.
  • Form dejen til 15-20 små nuggets og vend dem i rasp. Lad dem hvile indtil du har lavet resten færdige og ovnen er blevet varm.
  • Bag dem i 15 min på et stykke bagepapir øverst i ovnen.
  • Vend dem og bag dem i yderligere 5 minutter.
  • Ved bagning vil de poppe lidt op. Lad dem køle ned efter bagningen i 5-10 minutter så de falder sammen igen, det er hele tricket bag deres chewyness!
  • Steg dem kort i lidt olie for en lækker sprød skorpe. Du kan også sagtens fryse dem inden stegning.
  • Server straks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.