Cheddar Nachos “Oste”sauce
Dressinger  |  Ost  |  Saucer  |  Snacks  |  Tapas

Ingredienser

  • 2 dL Cashewnødder (rå, usaltede)
  • 1 stk Snackpeber
  • Saften fra 2 stk limes (eller 1 citron)
  • 2 dL Soya eller mandelmælk
  • 1 dL Neutral soya yoghurt (Alpro mild and creamy, Sukkerfri eller GO-ON)
  • 0,5 dL Gærflager (eller flere efter smag)
  • 1-2 tsk Salt
  • 1/2-1 tsk tørret Estragon
  • 1 tsk Hvidløgspulver (eller 1 fed)
  • 1 tsk Sennep
  • Lidt gurkemeje (for farve)
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 250 graders varmluft.
  • Kog cashewnødderne i 0,5-1 L vand i ca. 10 minutter (eller opblød dem over natten i rigeligt vand).
  • Fjern stilken og kernehuset fra peberfrugten. Bag den herefter i 10-15 minutter indtil skinnet popper op og bliver gyldent.
  • I en minihakker blendes de drænede cashewnødder så jævnt som du kan. Tilføj limesaften og blend igen indtil du ikke kan mere. Fortsæt ligeledes med 1 dL soyamælk. Rør i blandingen af og til. Det tager lidt tid før massen bliver helt jævn, så hold en pause af og til så du ikke brænder blenderen sammen. Tilføj det sidste soyamælk og blend igennem.
  • Blend peberfrugten direkte i "oste"saucen. Herefter kan du jo lune nachos mens ovnen er varm.
  • Når massen er helt jævn tilføjes yoghurt, sennep og en knivspids gurkemeje. Blend og smag til med gærflager, salt, estragon, hvidløg og lidt peber.
  • Server "oste"saucen straks mens den stadig er lun! Overhæld lune nachos med saucen og server det hele med salsa, guacamole, sprødstegte bønner, oliven, lime og tomat. Der er nok "oste"sauce til to poser nachos. Lun evt. saucen oven nachoes et par minutter i ovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.