BBQ Marineret Pulled “Pork”

Ingredienser

  • 1 dåse Jackfruit i Brine *
  • 2 små Løg
  • BBQ Marinade
  • 1,5 dL god Ketchup (Heinz, Urtekram)
  • 1-2 dL Vand
  • 2-3 spsk Brun farin (med top)
  • 2-3 spsk Soyasauce
  • 2-3 spsk Æblecidereddike
  • 2 fed Hvidløg (presset)
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Paprika
  • Lidt chili
  • Gerne friske koriander, timian, basilikum eller lign. for smagsvariationer

Fremgangsmåde

  • Dræn og skyl stykkerne af jackfruit under rindende koldt vand, så du vasker lagen væk.
  • Klem forsigtigt, så vidt muligt alt, vandet ud af jackfruit stykkerne og placer dem på en tallerken.
  • I en mellem gryde opvarmes lidt olie ved medium-høj varme. Skær løgene i tynde strimler.
  • Riv stykkerne af jackfruit groft ned i gryden, og steg sammen med løgene til de får en lille stege skorpe. Er der store "hårde" stykker jackfruit i mellem, rives de i mindre stykker med en negl, eller skæres med en kniv.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til marinaden. Smag til med farin, soya, æblecider, hvidløg, chili og evt. lidt salt.
  • Skru ned for varmen og rør marinaden i gryden. Lad det hele små-simre så længe du gider. Jo længere tid, jo bedre! Tilføj evt. mere vand hvis du lader den stå mere end ca. 10-15 min., så marinaden ikke brænder fast. Tilføj også gerne mere marinade alt efter hvor snasket du kan lide din pulled pork!
  • Tilføj evt. friske hakkede krydderurter (anbefales).
  • Server direkte i en burger, sandwich, wrap, tacos eller pita! Giver til 2-3 burgere.

Noter

* Det er vigtigt at du køber den i lage (brine) og ikke den i sirup! Jackfruit kan købes på dåse i alle asiatiske supermarkeder eller i udenlandske grønthandlere. 1 dåse er nok til 2-3 burgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.