BBQ “Kebab” Grillspyd

Ingredienser

  • 8 stk Grillspyd
  • Marineret Mock Duck (Marinaden kan evt. undlades)
  • 1 dåse Mock duck
  • 1 spsk Engelsk sauce
  • 1 spsk Soyasauce
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Peber
  • 1 tsk Rosmarin
  • Bønnefars
  • 1 dåse Kidneybønner
  • 1 spsk Engelsk sauce
  • 3 spsk Vand
  • 1 spsk Ketchup
  • 2 tsk HUSK (den gule)
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 dL Panko
  • BBQ Sauce
  • 2 spsk Farin
  • 4 spsk god Ketchup (Heinz, Urtekram, Levevis)
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Peber
  • 0,5 dL Vand
  • Evt. lidt chili og lemongrass

Fremgangsmåde

  • For Marineret Mock Duck
  • Dræn og skyld kort stykkerne af mock duck. Skær dem i små stykker.
  • Steg de små stykker mock duck ved høj varme i lidt olie så de får en stege skorpe.
  • Når stykkerne er blevet sprøde slukkes der for varmen, og engelsk sauce, soyasauce, hvidløg, peber og rosmarin tilføjes.
  • Fordel marinaden på alle stykkerne og stil panden til side.
  • For Bønnefarsen
  • Dræn og skyld kidney bønnerne. Mos dem i en stor skål med en kartoffelmoser så alle hele bønner er væk.
  • Rør engelsk sauce, vand, ketchup, HUSK, salt, peber og hvidløg jævnt i kidney bønnerne. Lad det stå et øjeblik.
  • I mellemtiden røres alle ingredienserne til BBQ marinaden sammen i en lille skål.
  • Tilføj mock duck og panko til bønnefarsen, og æld den lidt med hænderne. Tilføj evt. mere panko hvis farsen føles lidt for våd.
  • Klem forsigtigt en lille håndfuld bønnefars omkring et grillspyd i en fast og jævn pølse. Læg spyddet på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt med resten, giver ca. 8 stk i alt.
  • Lad spydene hvile i 20-30 minutter (så bliver de rigtig faste).
  • Bag dem herefter i 15 minutter ved 200 graders varmluft. *
  • Servering
  • Nu er de klar til grillen! Grill spydene ved lidt indirekte varme til de bliver bagte, pensel med et lag BBQ sauce, og grill dem ved direkte varme så marinaden karamelliseres. Lige inden servering lunes den resterende BBQ sauce og hældes over spydene så de bliver rigtig snaskede.
  • Pynt evt. med sesamfrø og server straks!

Noter

* De kan sagtens opbevares i køleskabet efter bagningen, eller endda i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.